• Login
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Mindful Mind

Mindful Mind

Mindfulness

Wat mij de afgelopen jaren enorm geholpen heeft in mijn leven is mindfulness. Het helpt mij om uit de ratrace te stappen en vanaf een afstandje naar de situatie te kijken. Door mij deze principes meer en meer eigen te maken merk ik dat ik ook naar andere toe relaxter in het leven sta. Ik ben mij veel bewuster geworden van de oordelen die ik heb. Het is niet nodig om overal iets van te vinden en je gemoetstoestand daardoor te laten beïnvloeden. Zonde toch?

Gedachtenkracht

Elke dag denken we zo’n 70.000 gedachten en 80% daarvan dat denk je morgen wéér. Alsof je op repeat staat. Best vermoeiend toch? Gedachten poppen onbewust constant op. Het kan heel veel rust geven als je je bewust bent dat jij niet je gedachten bent. En dat je er niet iets mee hoeft te doen. Vergelijk het met de wolken in de lucht die voorbij drijven; je kunt ze vanaf het grasveldje waar je ligt bekijken, ze komen en gaan weer. Je hoeft er niet op de stappen en mee te gaan. Door te denken, ze groter maken, je erdoor laten beïnvloeden. Dit laatste vergt training, is een uitdaging, maar gaat je zoveel ruimte brengen als je dit onder de knie krijgt.

Hieronder staan de 7 basisprincipes van mindfulness.

Opdracht:

  1. Welke pijlers hanteer jij (onbewust) al?
  2. Wat zou je meer willen oefenen of meer informatie over kunnen verzamelen?
  3. Heb je een idee hoe je mindfulness kunt integreren in je leven?
  4. Ben jij je bewust van wat je allemaal DENKT op een dag?
  5. Check vandaag maar eens als je iets denkt; is dit echt waar? Neem vooral ook niet alles te serieus, glimlach om jezelf, om gedachtes die oppoppen en geniet!
BEKIJK ALLE Voeg notitie toe
JIJ
Voeg een reactie toe
© 2021 Inner Bliss Company - Powered by Maatos